Matematik

Vektorer - linjer i rummet

14. juni 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvad er det nu OP betyder? Jeg er klar over at P er et punkt, men hvad er O så? Og t i parameterfremstillingen tilhører alle reelle tal, korrekt?
Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)

  
Stedvektoren til punktet P(x,y) er givet ved:

   OP = [x - 0, y - 0] = [x, y]

 

... en stedvektor er en vektor, der udgår fra origo


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)


En parameterfremstilling for en ret linje i planen kan være:

  OP = OPo + t • r, hvor t ∈ R
  [x, y] = [xo, yo] + t • [r1, r2] , t ∈ R

 

...
    r er en retningsvektor for linjen,
    P er det løbende punkt på linjen,
    og Po er et fast punkt på linjen


Svar #3
14. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Åhh i see! tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer - linjer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.