Fysik

• Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen)

16. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Dette er mit sidste spørgsmål før jeg er helt klar til eksamen!

 

Jeg mangler dette spørgsmål inden for mekanik.

Hvad menes der med dette og hvem kender formlen?

 

• Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

For et objekt, der bevæger i jordens tyngdefelt, uden påvirkning af andre kræfter, er summen af den potentielle og kinetiske energi konstant. Ændres den ene energiform, vil den anden form for energi ændres tilsvarende så at summen af de to energiformer er konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2013 af patrickbc (Slettet)

Ved ikke om det her er rigtigt, men menes der ikke bare potentiel til kinetisk energi?

Epotentiel = mgh

Ekinetisk = 1/2 m v2

Epotentiel = Ekinetisk

 

Et objekt der er 1 kg tungt, som falder 1 m vil derfor have energiomsætningen.

Epotentiel = Ekinetisk

mgh = (0,5) m v2

1*9,81*1 = 0,5 * v2

19,62 = v2

4,43 m/s = v

Farten er derved 4,43 m/s når den rammer jorden.

Og energien før faldet er den samme som når objektet rammer jorden. (Tab af Termisk Energi og Luftmodstanden er ikke inkl.),

Ved ikke om det var det der blev spurgt om, men nu ved du det. ;-)


Svar #3
16. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Det tror jeg! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af mathon

 

    ...du fik svar i
       https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1358933


Skriv et svar til: • Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.