Fysik

Ved nogen dette...?

23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)
Hvad er en svingning, svingningstid, frekvens, amplitude?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Svningning, en svingning, svært at forklare, men kan vel slås op i en ordbog

Svingningstid, den tid det tager fpr bølgen at foretage en hel svingning.

amplitude, bølgens maksimale lodrette længde.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

frekvens er antal af svingninger pr sekund

Svar #3
23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)

Hvad betyder det med bølgens maksimale lodrette længde? =s

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

ved du hvordan en sinuskurve ser ud?

Svar #5
23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)

hmm... nej.. =S
Altså.. har ikk haft om det her... er min kæreste der ikke kan finde svaret på det... vil gerne hjælpe ham....

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

_ _
_/ \\_ _/ \\_
/ \\ / \\
/ \\ / \\
-----/---------\\---------/---------\\----
/ \\ / \\
_/ \\_ _/ \\
_/ \\_/


Det her er er forholdsvis ringe skitse, men jeg tror du kan se princippet :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

ups - det virkede vidst ikke helt :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

forestil dig at du tager en snor og løfter den ene ende hurtigt op og ned en gang, så kommer der en slags bølge på. Højden af den bølge er amplituden :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

her er en:
http://www.windpower.org/da/r/sine.gif

Svar #10
23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)

heh.. ser lidt sjovt ud..

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

#9 dennes amplitude er 2*325

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

Hvis du skal bruge disse informationer i forbindelse med vekselstrømskurve kan du også beregne frekvensen, perioder og maksimal-og effektiv spænding:

Emax= Eeff*sqrt2
Eeff=Emax/sqrt2

Frekvens= 1/perioder
Periode=1/frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

.........._..................._
........_/ \\_ .............._/.\\_
......./.....\\............./.....\\
....../.......\\.........../.......\\
-----/---------\\---------/---------\\----
..../...........\\......./...........\\
.._/.............\\_..._/.............\\
_/ ................\\_/

Håber den her tegning virker - ellers er jeg da til grin :)

Svar #14
23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)

ov... tak skal I havde =)

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

ok - det gjorde den ikke helt :( men man kan godt næsten se formen

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

#13
den er meget smuk, men det vil være nemmere at henvise til en hjemmeside :)

Vh
2835

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. oktober 2005 af OkseJohn87 (Slettet)

ville nok anbefale tegningen i #9 ^^

Svar #18
23. oktober 2005 af MinMads (Slettet)

Hmm... hvordan kan man ellers forklare det der med amplitude? Uden tegning og sådan, så de fleste kan forstå det?

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#18

Amplituden betragtes som 'højdepunktet' i en trigonometrisk funktion.
Har du arbejdet med parabler? En amplitude er lidt synonymt med en parabels toppunkt!

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

tror ikke det kan forklares uden en tegning, for det meste vil det jo være på figure du aflæser amplituden, tror ikke du kommer ud for selv at skulle udregne den...


Man kan vel også sige at:

det er den lodrette afstand mellem en buetop og x.aksen plus den lodrette afstand mellem en buebund og x-aksen

::2835::

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.