Matematik

Mod hos hyp sætningen ??

18. juni 2013 af lucasdkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har i mit ene spørgsmål til matematik eksamen fået stillet:

giv eksempler på anvendelse af mod-hos-hyp-sætningen?

jeg er i tvivl om hvad mod-hos-hyp-sætningen er og hvordan den formuleres.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2013 af SuneChr

Du mener formodentlig, modstående side, hosliggende side og hypotenuse?

Er vel vinkelberegninger i en retvinklet trekant.

sin v = mod/hyp

cos v = hos/hyp

tan v = mod/hos


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2013 af PeterValberg

I den retvinklede trekant ABC er:

cos(A) = b/c  (den hosliggende katete divideret med hypotenusen)

sin(A) = a/c (den modstående katete divideret med hypotenusen)

tan(A) = a/b (den modstående katete divideret med den hosliggende katete)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. juni 2013 af lucasdkk (Slettet)

Ja det var det jeg mente :) tak for svarene nu giver det mere mening.

Skriv et svar til: Mod hos hyp sætningen ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.