Matematik

Ellipse - definition

22. juni 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Jeg har lige et spørgsmål jeg er lidt i tvivl om, det er mundtlig matematik.

Forklar hvad der forstås ved en ellipse.

 

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af mathon

 

             En ellipse er en "fladtrykt" cirkel


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juni 2013 af peter lind

Den præcise difinition: De punkter hvor summen af afstanden til 2 faste punkter kaldet brændpunkter er konstant. Hvis brænpunkterne falder sammen har du en cirkel


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2013 af mathon

 eller
            Lad der være givet en linje l, et punkt F, der ikke ligger på l, og et tal e R+.

           Punktmængden
                                            K  =  { P |  | PF | = e • | Pl | }      kaldes et keglesnit

 

           specikt for
                                            0 < e < 1   udgør punktmængden K en ellipse

           og K kan omskrives til

                                                    x2     y2
                                            K:    --- + --- = 1             som er den almene formel for en ellipse
                                                   a2     b2

 

  Helt i overensstemmelse med den geometriske definition i #2

 
 

  


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2206131526.PNG

Skriv et svar til: Ellipse - definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.