Fysik

Energi

23. juni 2013 af Zahraa92 (Slettet)

Hej :)

Jeg skal snart op til fysik eksamen mundtlig, og er i tvivl om, hvordan jeg skal svarer på dette spørgesmål:

 

Lav en præsentation af ca. 8 min. varighed, der omhandler emnet: Omsætning af energi ved opvarmning, smeltning og størkning.

 

Håber nogen kan hjælpe :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Alt energi bliver til varmeenergi.


Svar #2
23. juni 2013 af Zahraa92 (Slettet)

 

Hvordan skal jeg skrive omsætningen af energi når det opvarmes, smeltes og størkning. det er det jeg er i tvivl om...:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt spørgsmålet fra din lærer. Har nemlig lært at energi, hverken kan skabes eller forsvinde. Energi vil med tiden blive omdannet til varme.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2013 af mathon

Energi
               opvarmning
               energitilførsel:
                                                          E = m • c • ΔT                  fastholdt fase men temperaturændring

 

               smeltning
               ved smeltepunktet
               energitilførsel:
                                                          E = m • Lsmelt/størk           fastholdt temperatur men faseskift
 

 

               størkning
               ved smeltepunktet
               energifrigivelse:
                                                          E = m • Lsmelt/størk           fastholdt temperatur men faseskift


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. juni 2013 af peter lind

Opvarmning: Den tilførte enrgi bruges til at forøge molekylernes kinetisk energ

Smeltning: Den tilførte energi bruges til at bryde bindninger mellem molekylerne

Størkning er blot det modsatte af smeltning


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.