Matematik

potensfunktion altid i første kvadrant

23. juni 2013 af Sarah1x (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle :) jeg ville høre om der er nogle der ved:
hvorfor ligger en potensfunktion altid i første kvadrant ?
skærer en potensfunktion aldrig y-aksen eller x-aksen ? hvorfor ?

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2013 af mathon

En potensfunktion
med ligningen
                                     f(x) = y = b • xa    x>0   ligger for b>0 i 1.kvadrant

                         da        xa = ea•ln(x) > 0

                         så
                                     x > 0   og   y > 0

 

 

En potensfunktion
med ligningen
                                     f(x) = y = b • xa    x>0   ligger for b<0 i 4.kvadrant

                         da        xa = ea•ln(x) > 0

                         så
                                     x > 0   og   y < 0


                         

                                 


Svar #2
23. juni 2013 af Sarah1x (Slettet)

jeg forstår det ik... :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2013 af peter lind

Den kan godt ligge i andet kvadrant nemlig ved at b < 0

Potensfunktionen går gennem (0,0). men "passerer" ikke dette punkt så man kan diskuterer om grafen ikke skærer x eller y aksen. Det hele er styret af at x ikke må være negativ. Det giver ingen mening at opløfte et negativt tal til for eks. π


Svar #4
23. juni 2013 af Sarah1x (Slettet)

nåååå okey :) men jeg troede at for en potensfunktion y = b * x^a så måtte b ikke være nul altså b>0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2013 af peter lind

Det er korrekt at b ikke må være 0. Så er det nemlig en konstant funktion. Der er intet, der siger at b skal være positiv. I de opgaver du har set er b formodentlig altid positiv; men det er altså ikke et krav


Svar #6
23. juni 2013 af Sarah1x (Slettet)

tusind tak. betyder det så at potensfunktionen altid ligger i første kvadrant HVIS b>0 men altså ikke hvis b<0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2013 af mathon

 

               genlæs #1


Svar #8
23. juni 2013 af Sarah1x (Slettet)

ja så burde #6 da også være rigtigt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. juni 2013 af mathon

 

      ...men du var langt fra sikker på det i #6 fremsatte, som var formet som et spørgsmål, og fik derfor svar.


Skriv et svar til: potensfunktion altid i første kvadrant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.