Fysik

Udledning af Formel

19. august 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan beviser man, at a = g * sin(theta)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare hvad a, g og θ står for og den sammenhæng, hvori de indgår.

Måske har det noget at gøre med acceleration på et skråplan. Opløs tyngdekraften i en komposant i bevægelsens retning, og en komposant, der er normal til bevægelsesretningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2013 af mathon

Et legeme, der glider på et gnidningsfrit skråplan,
der danner vinklen θ med vandret,
er påvirket af den skråplanparallelle kraft
                                                                       Fplan = m•(g•sin(θ))
                                                 hvoraf
                                                                       Fplan/m = a = g•sin(θ)


Skriv et svar til: Udledning af Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.