Matematik

Omsæt til grader

20. august 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude jeg sidder og kan ikke finde ud af hvordan jeg omsætter radianer til grader og omvendt.

45° = ?

120° = ?

135° = ?

30° = ?

150° = ?

 

π = ?

π/6 = ?

2π/6 = ?

3π/4 = ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af mathon

              

                 radianer = (grader / 180º) • π

                 grader = (radianer / π) • 180º


Svar #2
20. august 2013 af plamesaen (Slettet)

så f.eks den sidste grad til radian:

(150°/180°)*π = 2,61?

 

og den sidste i radianer til grader:

((3π/4) / π)*180° = 135°?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af SuneChr

Men hvorfor er det nu sådan?

Enhedscirklen, med radius 1, har omkredsen  2·π·1  =  2·π

Man har da vedtaget, at en hel omkreds skal svare til 360º .

Deraf formlerne i # 1.


Skriv et svar til: Omsæt til grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.