Matematik

udregn en gennemsnitshastighed vha. to datapunkter.

22. august 2013 af Brian15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Meter        Serie 1           Serie 2
10             1,9                  3,6
20             3                     6,2
30             4,5                  8,7
40             5,9                  11,1
50             6,7                  12,4
60             8,6                  13,9
70             9,6                  16,3
80             11,2                18,6
90             12,6                20,9
100           14                   22,1          Nogle der kan hjælpe mig med at regne gennemsnitshastigheden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2013 af SuneChr

For serie 1 har vi

gennemsnitshastigheden      


Svar #2
22. august 2013 af Brian15 (Slettet)

Det sekunder det andet i serie 1 og 2


Svar #3
22. august 2013 af Brian15 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2013 af peter lind

Det vil være naturligt at bruge lineær regression på de data. Hvis du absolut kun vil bruge 2 punkter skal du finde afstanden mellem de 2 punkter og den tid det har tage at bevæge sig mellem de 2 punkter.Divider de to tal med hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2013 af SuneChr

Jeg formoder, spørgeren i overskriften har ment, ved hjælp af to dataserier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2013 af SuneChr

Det bør bemærkes, at gennemsnitshastigheden også kan beregnes ud fra den tid, det tager for hver 10 m. Da har vi:

  =  7,65 m/s

hvor gennemsnitshastigheden i # 1

      =  6,85 m/s

Endelig kan man også, kort og godt, nøjes med den sidste tidsmåling ved de 100 m

Her bliver gennemsnitshastigheden   100 m / 14 s  =  7,14 m/s

Hvilken udgave man vælger må være et temperamentsspørgsmål.


Skriv et svar til: udregn en gennemsnitshastighed vha. to datapunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.