Matematik

Hjælp..... Hurtigt...

22. august 2013 af jihudsif (Slettet)

Hvordan kan man regne denne ud? -------

 

x^2+6x-27 = ???  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skal du regne ud her? Skal du løse ligningen

x2 +6x -27 = 0    ?


Svar #2
22. august 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Så beregn ligningens diskriminant og benyt derefter rodformlen.


Svar #4
22. august 2013 af jihudsif (Slettet)

 -Hvordan skal jeg starte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg formoder, at du har lært om løsning af 2.-gradsligninger? Følg forklaringen i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2013 af LeonhardEuler


Vi udregner først diskriminanten



Der er to løsninger til denne andengradsligning


 

 

Løsningen af andengradsligningen:

For at kunne løse andengradsligningen skal man udregne diskriminanten:
D=b^2-4*a*c

Diskriminanten fortæller os, om der er nul, en eller flere løsninger (rødder).

Hvis D > 0 er der to forskellige rødder/løsninger.

Hvis D = 0 er der en rod/løsning.

Hvis D < 0 er der ingen rødder/løsninger.

Andengradsligningen vil derefter have løsninger, som er givet ved formlen:

x=frac{-b±sqrt{D}}{2*a}


Svar #7
22. august 2013 af jihudsif (Slettet)

Er lige startet på 1.g er det noget jeg skal kunne? --- eller kommer det??-.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2013 af LeonhardEuler

Det er dog noget du bør have lært om. Kig eventuelt i din bog.

Men jeg håber at min beregningen ovenover kan tjene som et eksempel. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2013 af LeonhardEuler

Tja. Det er ikke det første emne man får i matematik i 1g.

Jeg går også i første 1g, og dér har vi i øjeblikket om førstegradsligninger. (Jeg er bare et stykke foran resten af min klasse).

Så det er forståeligt at du ikke kan dette.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg havde nu det indtryk, at løsning af 2.-gradsligninger stadigvæk er folkeskolestof.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2013 af LeonhardEuler

Ark, dog ikke endnu. 9 klasses kernestof omhandler i øjeblikket om førstegradsligning, pytharogas ligning, trigonometri og lige akurat lidt information om andengradsligning. Du vil ikke se skyggen af emner, der omhandler løsningen af andengradsligninger.
 

Og det er i bund og grund undervisningsministeriets skyld. Folkeskolen i DK er en hel del bagud i lærestof i forhold til udlandet og især Kina. 


Skriv et svar til: Hjælp..... Hurtigt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.