Matematik

Grafens hældning lig 0

22. august 2013 af JrAl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har flg. funktion:

 

f(x)=x^4-1,5x^3-2x^2+1,5x+1

 

Jeg har fået til opgave at finde ud af hvor på grafen hældningen er lig 0. Hvordan gør jeg det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af SuneChr

Løs

f '(x) = 0


Svar #2
22. august 2013 af JrAl (Slettet)

Får jeg så ikke hældningen på funktion hvor x=0, og ikke hvor på grafen hældningen er lig 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er jo f '(0) .

Ved at løse ligningen f '(x) = 0 finder man det eller de punkter, hvor funktionen f(x) har en tangent med hældningskoefficient 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2013 af SuneChr

Differentiér f (x)

Sæt dette udtryk lig med 0 og løs m.h.t. x.

Punktet på grafen for f hvor tangenten ligger vandret, er den fundne x-værdi og y værdien findes som  f (x)


Svar #5
22. august 2013 af JrAl (Slettet)

Jeg har differentieret den til:

f'(x)=4x^3-4,5x^2-4x+1,5

Men ved ikke hvad det vil sige at f'(x)=0, og hvordan jeg løser det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal så løse ligningen

4x3 -4,5x2 -4x +1,5 = 0 .

Det er en 3.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Grafens hældning lig 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.