Matematik

vinkelsummen af en firkant?

22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

Vinkelsummen af en firkant??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af Søreb (Slettet)

360°


Svar #2
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

Taaak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af LeonhardEuler

Hver vinkel i en firkant har 90 grader. Og der er 4 sider.

90o * 4= 360o


Svar #4
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

taaak:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se din forrige tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1369273 hvor du spurgte om det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

#3 er forkert. Der er mange firkanter, hvor ingen af vinklerne er 90º.  Det er faktisk det normale.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Tegn en vilkålig firkant og en diagonal i firkanten.  ( linie mellem to modstående hjørner ).

Du har nu to trekanter, der hver har vinkelsummen 180º  ( burde du have lært ). 

Så vinkelsummen i en firkant = 2*180 = 360º.

Along the line:  En femkant kan du opdele i  3 trekanter, og vinkelsummen her = 3*180º


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

... hvilket trådstarter netop fik forklaret i den anden tråd, hvortil der henvises i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2013 af hesch (Slettet)

#8:  Det kan jeg se, men det kom jo aldrig ind "på lystavlen".

"Man" må jo så prøve igen med lidt anden formulering, for essensen er jeg helt enig i, som du kan se.

Jeg har tilføjet eksemplet med en femkant, for nu at øjensynliggøre systematikken, der så medfører, at vinkelsummen i en 17-kant = ( 17 - 2 ) * 180º.

Fangede du den Derya2990 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2013 af 123434 (Slettet)

Som det fremgår af nogle af de andre indlæg (N-2)*180* N=vinkler. Et kvadrat har 4 sider, så hvis du sætter 4 ind i formlen, giver det 360*


Skriv et svar til: vinkelsummen af en firkant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.