Matematik

Udlede et udtryk

24. august 2013 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Der er tale om matrixregning.

Jeg har et udtryk:
{x} = -ω2[a][m]{x}

Sætter vi ω2 = 1/λ,

skulle man gerne komme frem til:

[[a][m] - λ[I]] {x} = 0, hvor

I er en enhedsmatrix.

Er der nogen, der kan gennemskue, hvordan man kommer frem til det sidste udtryk?

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

På venstre side er

{x} = I·{x} .

Måske mener du ω2 = -1/λ ? Så får man jo

λI{x} - [a][m]{x} = [0] , eller

[ [a][m] - λI ]{x} = [0]


Svar #2
24. august 2013 af turk89 (Slettet)

#1

Tak, det var lige definitionen: {x} = I·{x}, som jeg manglede.

Læser man videre i lærebogen, vælger de at ændre på fortegnet, men jeg er kommet frem til svaret.


Skriv et svar til: Udlede et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.