Matematik

Rumfang

27. august 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Afstanden mellem de to endeflader er 1/2 m. Den skæve cylinder kan rumme 10 liter

B) Hvor stor er grundfladen?

Jeg har en anelse om hvordan man løser opgaven, men jeg tror bestemt ikke, at det er korrekt. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2013 af SuneChr

Vær aldrig ræd for at give dit bud. Det kan jo i bedste fald være rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg ved ikke hvad du mener med en "skæv" cylinder.

Men for en cylinder gælder det, at:  Volumen = grundflade * højde


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2013 af SuneChr

En skæv cylinder fremkommer, hvis to parallelle snit, ikke vinkelret på, afskærer en ret cirkulær cylinder.

Rumfangsformlen er den samme, men højden kan falde udenfor grundfladen, som for øvrigt er en ellipse.


Svar #4
27. august 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Det som forvirrer mig er, at endefladerne er målt i "meter" og "indholdet" i liter..

I facitlisten står der, at svaret er  2 dm.. Hvordan kan "bogen" kommer frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2013 af SuneChr

Højden er jo 1/2 m = 5 dm

Så vi har

10 dm3 = G dm2·5 dm

G =  ............. dm2

1 dm3 er jo det samme som 1 liter


Svar #6
27. august 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge denne definition har en skævvinklet cylinder også en cirkulær grundflade:

http://www.regneregler.dk/cylinder_skaevvinklet_cylinder.jsp

Spørgsmålet er så, om en skæv cylinder er en skævvinklet cylinder som denne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2013 af SuneChr

Skæv - eller skævvinklet cylinder? Nej. En ret cirkulær cylinder, som har været uheldig at befinde sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.  Billedet er fra studieportalen.dk

Hvordan grundfladen i  http://www.regneregler.dk/cylinder_skaevvinklet_cylinder.jsp   kan være cirkulær, er noget gådefuldt.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.