Matematik

Udregning af forskel imellem to funktioner?

28. august 2013 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sammenhængen imellem et flys højde (x) og tryk (y) kan beskrives med formlen

f(x) = 1274,483 * (0,854)^x

Et fly har dobbelt så stort tryk som det andet. Altså

Fly 1: 2*y = 2*(1274,483 * (0,854)^x) = 2176,82
Fly 2: y = 1274,483 * (0,854)^x = 1088,41
2176,82 – 1088,41 = 1088,41

Altså er højde forskellen 1088,41

Er dette rigtigt udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

 

  2  = 1274,483 • 0,854x2       

  1  = 1274,483 • 0,854x1

  Δx =  ..

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af mathon

              y2 / y1 = (0,854)Δx = 2

                       ln(0,854)•Δx = ln(2)

                       Δx = ln(2) / ln(0,854) = -4,4

Fly2 befinder sig altså 4,4 højdeenheder under Fly1.

                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Det mener jeg ikke det er. 

Jeg mener at du skal indsætte 1 i y's plads og derefter finde x-værdien. idet det er y der er tryk.

fly 1:

solve(1=1274.483*(0.854)^x), x=45.305, altså er fly 1's højde 45.305.

fly 2: 

solve(2=1274.483*(0.854)^x, x=40.914, altså er fly 2's højde 40.914.

forskellen mellem dem er altså 45.305-40.914=4.391


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af mathon

#1
       

  2  = 1274,483 • 0,854x2       
                                                ligningerne er forkerte, da de forudsætter de absolutte flyvehøjder 2 enheder
                                                og 1 enhed
  1  = 1274,483 • 0,854x1

                                                 men forholdet       y2 / y1 = 2
                                                   
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

    ?


Skriv et svar til: Udregning af forskel imellem to funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.