LaTeX

At oprette et spørgsmål med LateX

30. august 2013 af Gliates (Slettet)

Kære Studieportalen

Jeg har i eftermiddag på Studieportalen fået forklaret en meget fyldig forklaring på hvad Latex er, og hvordan man bruger programmet.

Desværre fungere det stadig ikke for mig, og af den grund ville jeg spørge, om nogle kunne forklare det det helt fra bunden. Altså helt grundlæggende. 

Grunden til jeg gerne vil bruge LateX er, at det bliver meget mere overskueligt for læseren og så en masse andre ting. 

Håber virkelig i kan forklare mig hvordan jeg kan bruge LateX på Studieportalen, da det ville være en enorm hjælp.

Hilsen Simon 

 

 

--- Vidste ikke hvilket niveau jeg skulle vælge, da der er ikke er meget fagligt i dette. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at kigge i denne tråd. Der er både eksempler på benyttelse af den interne LaTeX fortolker, og også på, hvordan man kan benytte codecogs.com til at producere billedet af en formel, der så kan kopieres ind i et svar i Studieportalens lektieforum.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=715313

Hav tålmodighed nok til at kigge hele tråden igennem.

Du kan også benytte tråden som "sandkasse" for at prøve forskellige ting af. Husk, at et nyt indlæg kan redigeres mange gange inden for de første 10 minutter. Hvis det ikke ser rigtigt ud, kan man hurtigt rette i det og prøve igen.


Svar #2
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

http://\ (back-slash)\frac{3}{3}Sandkasse

\(back-slash)fraction{34}{23]

\ (back-slash)\frac{3}{3}

\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h} http://\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}


Svar #3
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

http://\ (back-slash)\sqrt{10000}Sandkasse

\(back-slash)/sqrt{10000}

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation><\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

<\frac{8}{3}\equation>

.....................................................................

 

\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}/

Svar #4
31. august 2013 af Gliates (Slettet)


Svar #5
31. august 2013 af Gliates (Slettet)


Svar #6
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}/

Svar #7
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

frac>equation<


Svar #8
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}/>equation<


Svar #9
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\frac{3}{3}


Svar #10
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\sqrt{1000}>/equation<

\frac{4}{4}>/equation<\frac{tæller}{nævner}

\bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap \bigcap/>equation<


Svar #11
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}>equation</


Svar #12
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\(back-slash)\frac{5}{5}>/equation<


Svar #13
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

http://$\sum_{n=1}^\infty \frac{1}{n^2}= \frac{\pi^2}{6}$$\sum_{n=1}^\infty\frac{1}{n^2}= \frac{\pi$\sum_{n=1}^\infty

\frac{1}{n^2}= \frac{\pi^2}{6}$^2}{6}$


Svar #14
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

\begin{equation*}\sum_{n=1}^\infty \frac{1}{n^2}= \frac{\pi^2}{6}.\end{equation*}


Svar #15
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

 

>\lim_{h \to 0} \frac {f(x_0 + h)-f(x_0)} {h}/equation<


Brugbart svar (1)

Svar #16
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det ser ikke helt ud til, at det virker for dig.

Hvis man benytter www.codecogs.com til at bygge formlen, klikker man på billedet af formlen under kompositionsvinduet, trykker CTRL-C (eller man højreklikker og vælger "Copy Image", hvorefter man går til Studieportalens vindue, hvor man er ved at oprette et svar, hvorefter man trykker CTRL-V , hvorved man paster billedet ind her:


Svar #17
31. august 2013 af Gliates (Slettet)


Svar #18
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

#16

Det underlige er bare, at jeg ikke kan sætte billedet ind..

 

 


Svar #19
31. august 2013 af Gliates (Slettet)


Svar #20
31. august 2013 af Gliates (Slettet)

#16

Det er underligt, at jeg ikke kan sætte det ind på Studieportalen, når jeg kan sætter det ind på et word-dokument.. 

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.