Matematik

reducer udtrykkene

01. september 2013 af 1998maiken (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hejsa, håber der er nogle derude der kan hjælpe mig

 

har fået noget matematik stykker for som jeg er ret sikker på at jeg har lavet forket. Så lægger lige stykkerne ind, også håber jeg der sidder nogle derude som ved hvordan de skal laves, så jeg også ved det til en anden god gang.

 

Benyt regneregler til at beregne følgende udtryk og forkort udtrykkene mest muligt:
I skal lave så mange mellemregninger, at det tydeligt ses, hvordan I kommer fra den ene side af lighedstegnet til den anden.
2+(3a-4)-7a-4(2a-3)

3x-5y-(4x-8y)+14-(-3+6y)

0,5(6b-2a)+14a(-2+b)

2(a-2b)(3+4a)-10a+12b

på forhånd tak :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så vis dine egne fremgangsmåder og resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af 123434 (Slettet)

2+3a-4-7a-8a+12

2-4+12=-2+12=10

3a-7a-8a=-4a-8a=-12a

10-12a

Adskild almindelige tal og bogstavtal fra hinanden. 

 


Svar #3
01. september 2013 af 1998maiken (Slettet)

 har prøvet at lave de første 3, men siden jeg aldrig har lavet denne type regninger før, det det rent gæt :-)

Vedhæftet fil:regneregler.xlsx

Svar #4
01. september 2013 af 1998maiken (Slettet)

#1


Så vis dine egne fremgangsmåder og resultater.

Vedhæftet fil:regneregler.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er umuligt at gennemskue, hvad du laver i de udregninger. Du benytter nogle hjemmestrikkede regler, og dine resultater er ikke rigtige. Den første opgave er gennemgået for dig i #2.


Svar #6
01. september 2013 af 1998maiken (Slettet)

#5


#4

Det er umuligt at gennemskue, hvad du laver i de udregninger. Du benytter nogle hjemmestrikkede regler, og dine resultater er ikke rigtige. Den første opgave er gennemgået for dig i #2.

 

Det var derfor jeg lavede et indlæg, for mine udregninger er ikke andet en gæt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal jo heller ikke gætte, men benytte de regler, du har lært i de tidligere klasser om at gange ind i parenteser, om at hæve plus- og minusparenteser, og om at trække ensbenævnte størrelser sammen.


Skriv et svar til: reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.