Matematik

Find radius ud fra masse og tæthed

03. september 2013 af CSSK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg skal beregne radius af en sfære og har fået opgivet

masse: 8,432 kg

tæthed: 7,3 g/cm3

Volumen af en sfære er (4/3)π r3

Jeg har forsøgt at indsætte i formlen:

m=ρ * V

Og finde V

V=(4/3)π r3

Så vil jeg tage 'cube square root' af V og dividere det med (4/3)π

Jeg har ikke min kalkulator her, så jeg ved ikke hvad det giver præcist.

 

Håber nogen gider hjælpe og evt fortælle mig om jeg er helt på vildspor

Tak!

-C


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du endelig skal tale engelsk, hedder det 'cubic root'.

Isoler r3 før du uddrager kubikroden

r3 = 3V / (4π)

Du kan bruge den indbyggede calculator i Windows, eller i google, til at udføre beregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af peter lind

Du skal indsætte formlen for V i m = ρ*V- Dividere den fremkomne ligning med ρ, π og 4 samt gange den med 3. Du har dermed isoleret r3 r kan du så finde ved at beregne kubikroden af resultatet


Svar #3
03. september 2013 af CSSK (Slettet)

Tak for hjælpen

 

Jeg får dog stadig svaret til at blive 3,52, det skal være 6,51

Jeg prøver igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

V = m/ρ = (4π/3)·r3 ,

hvoraf

r = [ 3m/(4πρ) ]1/3

Husk, at resultatet har en enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Start med at omregne massen til gram (gang med 1000)

Divider med p, så får du antallet af  kubikcentimeter

Divider med (4/3 π), så har du r3

Tag kubikroden af dette, så har du r i cm

:-)
 


Skriv et svar til: Find radius ud fra masse og tæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.