Matematik
Integral med konstanter
Hej. Jeg prøver at udregne integralet af (L+2ix+3Fx^2+7Ex^6) med grænserne 1 og 0, hvor L, i, F og E er konstanter.. Jeg sidder meget fast, når jeg prøver at udregne det... En der kan hjælpe? :))
Svar #1
03. september 2013 af Parq
Jeg ved, at når jeg integrerer en konstant, vil der stå x efter konstanten. Så indtil videre Lx+i^2x+... hmmm?? :/
Svar #2
03. september 2013 af peter lind
∫a0+a1x+a2x2+---- anxndx = a0∫1dx+a1∫xdx +a2∫x2dx+....an∫xndx
Svar #3
03. september 2013 af Parq
hmm altså at jeg skal dele integralet op og sætte de konstanter der ikke er ganget på, udenfor integralet? ..Forstår bare ikke du har skrevet 1 i integralet??
Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Man skal beregne
0∫1 (L+2ix+3Fx2+7Ex6) dx = L·0∫1 1 dx + 2i·0∫1 x dx + 3F·0∫1 x2 dx + 7E·0∫1 x6 dx
= ....
Beregn nu de simple integraler efter standardformlen og udregn så det samlede integral.
Svar #5
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)
Du skal blot integrere hvert led efter formlen
∫K * xn dx = K * xn+1 / (n+1)
og så selvfølgelig med de nævnte grænser
:-)
Svar #6
03. september 2013 af Parq
så der vil komme til at stå: L∫1 dx + 2i∫x dx + 3F∫x^2 + 7E∫x^6 dx ??? Hvor kommet 1 tallet fra? :/
Svar #7
03. september 2013 af Parq
Okay jeg prøver så lige! :) Tusind tak for svar... undrer mig dog stadigvæk over det 1 tal..
Svar #8
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#7
1- tallet kommer fra L = L·1 . Man kunne også skrive 0∫1 dx i stedet for 0∫1 1 dx , eller 0∫1 x0 dx .
Svar #10
03. september 2013 af Krabasken (Slettet)
1-tallet er blot for lissom at have noget at integrere . . .
Man kan osse bare integrere dx til x
:-)
Svar #11
03. september 2013 af Parq
Jeg får: L*1x+2i*1x+3F* (1/3)x^3+7E*1/7x^7 Uden at indsætte integralerne endnu.. Er jeg på rette spor? :0)
Skriv et svar til: Integral med konstanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
