Matematik

Har brug for hjælp!! :)

04. september 2013 af xDennis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Den opgave jeg har brug for hjælp med lyder således: 

Brug et CAS-værktøj, og gennemfør øvelsen dels ved hjælp af en graf, dels uden brug af graf.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

http://i40.tinypic.com/28jbj2q.jpg

linket til de opgaven, kunne ikke beskrive dem herinde. XD

Forstår slet ikke, hvordan jeg skal bestemme ligningerne, har næsten siddet i en time og prøvet alt. 

 

Hjælp, forklar, noget..!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) f(x) = 3 / (1 + √x) , med P(4,1)

b) f(x) = √(5 - x2) , med P(1,2) .

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

i hvert af de to tilfælde.


Svar #2
04. september 2013 af xDennis (Slettet)

Er y så 1? og x'erne er de 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. y og x er de variable i liniens ligning. x0 er x-koordinaten for det opgivne punkt, og f(x0) er y-koordinaten for det opgivne punkt. I a) er x0 = 4 og f(x0) = 1. Man skal så beregne f '(x0) = f '(4) .


Svar #4
04. september 2013 af xDennis (Slettet)

Tak. Fik skuet det sammen. ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er måske et sammenskuesgilde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af PeterValberg

#0 Du skriver: "Brug et CAS-værktøj....."

hvilket jo må betyde, at du ikke behøver at regne det "i hånden".
I det tilfælde, at du benytter TI-nspire CAS, så har den en særlig kommando til netop dette formål:

tangentLine(funktionsudtryk,variabel,x0)

9pgO6.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.