Matematik

Hjælp til en ligning

05. september 2013 af HomeWorkk (Slettet)

Hej :)

Er der en der vil hjælpe mig med at løse en ligning?

sådan ser ligningen ud:   -7 = 3 - x / (-8)

Håber i svarer hurtigst muligt.

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af kieslich (Slettet)

start med at gange med (-8) på begge sider og på alle led:

(-8)*(-7) = (-8)*3 -x/(-8)*(-8)


Svar #2
05. september 2013 af HomeWorkk (Slettet)

Tak fordi du prøver at hjælpe mig,

men bliver det så :  56 = -24 - x / 64 

Jeg ved ikke, hvad jeg så skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af kieslich (Slettet)

Det bliver:  56 = -24 -x       divider med (-8) og gange med (-8) går ud med hinanden

Læg x til på begge sider. Træk 56 fra på begge sider.


Svar #4
07. september 2013 af HomeWorkk (Slettet)

hej igen, jeg forstår det virklig ikke, men kan du ikke skrive en formel for det??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2013 af kieslich (Slettet)

Præciser lige hvad det er du ikke forstår. Der er ikke en formel, men en metode.


Svar #6
07. september 2013 af HomeWorkk (Slettet)

Nu kommer jeg lige med nogle andre tal: 

når det står på den her måde kan jeg godt regne : 8 = 3x + 22

                                                                                    4

men når det står på den her måde kan jeg ikke: 6 - 2x = -4

                                                                                   9

hvordan er metoden?


Svar #7
07. september 2013 af HomeWorkk (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2013 af kieslich (Slettet)

Man skal regne med HELE tælleren og HELE nævneren:

Ligningen 

skrives som med parenteser.

Gang på begge sider med 5:

Forkort:

Gang på begge sider med 3:

Forkort:

Læg mærke til at nu bliver begge hele tællere ganget med nævnerne

og man får som man så udregner.

Man gør det samme med nævnere:


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.