Matematik

Reducér ved at sætte på fælles brøk - hjælp! :)

05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen :)

Jeg har en aflevering for og sidder og kæmper med den sidste opgave =>

(2a+3):4+(a-1):2 

Jeg har bare brug for lidt hjælp til, hvordan jeg griber sådan en opgave an, for jeg forstår det ikke helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon


                       Hvad skal sidste brøk forlænges med for at give fjerdedele?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af mathon

                       2a + 3     (a - 1)
                       --------- +  ------- 
                            4            2

Brøker kan kun adderes, når de har samme nævner.
Har brøkerne ikke samme nævner, skaffer man ens nævner = fællesnævner ved forlængning.


Svar #3
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

Yes, den del har jeg styr på => fællesnævner 8 

så det bliver 

2a + 3    a - 1

--------   ------------

   8          8

Men, hvad er så det næste "step"? :)


Svar #4
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

#3
 

Yes, den del har jeg styr på => fællesnævner 8 

så det bliver 

2a + 3    a - 1

--------   ------------

   8          8

Men, hvad er så det næste "step"? :)

#3


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af mathon

                       2a + 3     2•(a - 1)
                       --------- +  ----------
                            4            2•2


Svar #6
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

Så fællesnævneren skal være 4??

Hvis ja, så er det kun den anden brøk, der skal laves om på.. Så siger man det der med, at " Hvad skal man forlænge 2 med, for at det bliver 4 => 2" . Så ganger man med to i tælleren..

Det bliver => 2a-2

---------------------------------------

2a + 3     2a - 2
---------    -----------  =  Regner man så tælleren ud?
 4              4

#5


Svar #7
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

Eller det kan man jo ikke.. -.-


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af mathon

                        2a + 3      a - 2      2a + 3 + a - 2
                       --------- +  -------  =  -----------------                       det er jo samme "slags" nemlig fjerdedele
                            4           4                   4

.

tælleren kan reduceres


Svar #9
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

Nååååårh! Så man "sætter dem på fælles brøk", som opgaven lyder.. SMART :D 

Haha åh gud, der var der lige en "aha"-oplevelse - super, tak!

2a + 3 + a - 2           3a -1

---------------------  =  -----------------

           4                      4

Og det er så resultatet??  


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2013 af LeonhardEuler

Nej. Du har et forkert fortegn.

3 - 2 = 1

derfor


Svar #11
05. september 2013 af NidaGhauri (Slettet)

Ups! Yes, tak :)


Skriv et svar til: Reducér ved at sætte på fælles brøk - hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.