Fysik

hjælp med enhed?

06. september 2013 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har følgende udtryk 

ln(RF) = - (2*σ*M)/(ρ*R*T*r) 

hvor 

σ=0.0735 (N/m) : overfladespænding af vand ved 20 grader celcius 

M=0.018 (kg/mol) : molarmasse af vand

T=293 K : 20 grader celcius omskrevet til kelvin grader 

r=0,5 * 0,001 m : radius af en vandoverflade 

ρ=1000 kg/m3 : vandets densitet 

det får jeg til 

LN(RF)= - 0,00000217 

=> RF = -13 + 3 * I 

altså jeg får et kompleks ligning som resultat. det er ikke meningen. jeg skal få et tal mellem 0 og 1, der udtrykker luftens relative fugtighed. 

nogle der kan se hvad jeg gør forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis ln(RF) = - 0,00000217  , er

RF = 10-0,00000217 = 0,999995003

Det ser ud, som om du har prøvet at beregne ln(ln(RF)).


Svar #2
06. september 2013 af studieportalen0 (Slettet)

ahh okay, så er jeg med.. 

jeg har tænkt at 

RF = ln(-0,00000217) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Jeg registrerer nu, at der er tale om ln(), så derfor er

RF = e-0,00000217 = 0,99999783 , og ikke som jeg skrev i #1.

ln(x) og ex er hinandens omvendte funktionen, ligesom log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.


Skriv et svar til: hjælp med enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.