Matematik

Undersøg hvordan antallet af rødder i polynomiet afhænger af k.

10. september 2013 af shani1809 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave for angående 2. gradspolynomier

Jeg er gået i stå i en opgave og håber i kan hjælpe mig.

Opgaven lyder således:

Et 2. gradspolynomium er givet ved funktionen:

 f k(x)=x2+kx+8


a) Undersøg hvordan antallet af rødder i polynomiet afhænger af k. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2013 af PeterValberg

For andengradspolynomiet y=ax2+bx+c gælder:

hvis diskriminanten d (= b2 - 4ac) > 0 har polynomiet to rødder.
hvis d = 0 har den én rod
hvis d < 0 har den ingen

bestem i hvert tilfælde værdien for k  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. september 2013 af shani1809 (Slettet)

Tak for det hurtige svar :)

Hvordan bestemmer jeg værdien for k ?

Jeg har beregnet diskriminanten og fået det til -31 og derved er den negativ og ingen rødder .

Er det sådan den skal laves?

1^2 - 4 * 1 * 8 = -31


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af peter lind

nej a=1, b=k, c=8


Svar #4
10. september 2013 af shani1809 (Slettet)

Hvordan skal jeg finde ud af hvad k er ? 

Nogen eksempler på svar til opgaven :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2013 af PeterValberg

d = b2 - 4ac = k2 - 4·1·8 = k2 - 32

k ved to rødder:

d > 0
k2 - 32 > 0
k2 > 32
k > ±√32
k < -√32   ∨   k > √32

hvis der gælder for k, at:     k < -√32   ∨   k > √32   har polynomiet to rødder

Gør ligedan for én rod (d=0) og ingen rødder (d<0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. september 2013 af shani1809 (Slettet)

Tusind tak for svaret men kan du forklare hvordan du gør i mellemregningerne ?.. for at finde k

forstår nemlig ikke helt hvordan jeg skal gøre med f.eks. en rod og ingen rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Diskriminanten d = k2 -32 for andengradspolynomiet fk(x) = x2 +kx +8 er selv et 2.-gradspolynomium i k . Dette polynomium i k har rødderne ±√32 . Grafen for 2.-gradspolynomiet k2 -32 er en parabel, der vender grenene opad. Det er derfor negativt mellem dets rødder og positivt uden for rødderne. Fortegnet for d angiver antallet af rødder i polynomiet fk(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

(Og så sletter trådstarter sin profil efter det).


Skriv et svar til: Undersøg hvordan antallet af rødder i polynomiet afhænger af k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.