Matematik

Matematik logaritmer og ligninger

10. september 2013 af Blaugrana1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! :-)

Kan i hjælpe mig med min aflevering, jeg skal snart afleverere og problemet er at jeg har været syg 1-2 uger og er gået glip af meget undervisning. Derfor er min aflevering meget svær for mig.

Jeg vil være glad hvis kan forklare mig hvilke metoder jeg skal bruge og måske løse nogle så jeg har noget at forholde mig til :-)

NB: Jeg har vedlagt et skærmbillede af opgaverne!

På forhånd tak :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af 123434 (Slettet)

1,2*3,4^x=5,6

3,4^x=5,6/1,2=ca 4,67

x=log(4,67)/log(3,4)

x=1,26


Svar #2
10. september 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Tak, men jeg forstår det ikke, kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af mathon

..........................

       a = log(2) + log(3)  - log(12) + log(20) - (1/2)log(100) + log(103/4) =

             log(2) + log(3)  - log(22•3) + log(2•10) - (1/2)log(102) + log(103/4) =

             log(2) + log(3)  - log(22) + log(3) + log(2) + log(10) - (1/2)•2log(10) + (3/4)•log(10) =

             log(2) + log(3)  - 2log(2) + log(3) + log(2) + 1 - 1 + (3/4) =

             2log(3) + (3/4)

         


Svar #4
10. september 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Kan du ikke forklare dine trin, men ellers tak  for det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #3 for a) er ikke korrekt, da -log(22·3) = -(log(22) + log(3)) = -2log(2) - log(3) .

Man har i stedet

a = log(2) + log(3) - log(12) + log(20) - (1/2)·log(100) + log(103/4)

   = log(2·3·20/12) -(1/2)·2 + (3/4)

   = log(120/12) - 1 + (3/4)

    = 1 - 1 + (3/4)

    = 3/4

#0 -- Prøv nu selv de andre opgaver. Følg vinkene, der er givet ved nogle af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2013 af kieslich (Slettet)

opg 2.  sammenhængene er 1-7, 2-8, 3-4, 5-6


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2013 af mathon

fortegnssmut

a = log(2) + log(3)  - log(12) + log(20) - (1/2)log(100) + log(103/4) =

             log(2) + log(3)  - log(22•3) + log(2•10) - (1/2)log(102) + log(103/4) =

             log(2) + log(3)  - (log(22) + log(3)) + log(2) + log(10) - (1/2)•2log(10) + (3/4)•log(10) =

             log(2) + log(3)  - 2log(2) - log(3) + log(2) + 1 - 1 + (3/4) = (3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

#0

Opgave 1:

Brug at

log(a) + log(b) = log(a*b)

log(a) - log(b) = log(a/b)

log(an) = n log(a)

og tilsvarende for ln

log(10) = 1

ln(e) = 1


Skriv et svar til: Matematik logaritmer og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.