Matematik

integration ved substitution

29. oktober 2005 af Mig1987 (Slettet)
Jeg ska lave følgende opg.

S(3x^2+4x)(x^3+2x^2-3) med grænserne 2 og 0

Jeg vil tro man ska integrere den ved substitution, men ka ikk finde ud af hva jeg ska vælge som den indre funktion (t) og den ydre funktion?
Har prøvet mig frem, men får nogle meget store tal (den ska gi 80 ifølge lommeregneren)

Er der nogen der ka hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2005 af IBM (Slettet)

g(x) = t = x^3+2x^2-3

dt = g'(x)dx = 3x^2+4x

Så er det lige til

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2005 af IBM (Slettet)

dt = g'(x)dx = 3x^2+4x dx

Svar #3
29. oktober 2005 af Mig1987 (Slettet)

ja, men jeg ka ikk regne videre på den, når jeg vælger dt = 3x^2+4x dx

Jeg får de to nye grænser til:

x = 2 , 3*2^2+4*2 = 20
x = 0 , 3*0^2+4*0 = 0

Men ka ikk komme videre herfra? help..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Substitution:

t = g(x) = x^3+2x^2-3

dt = g'(x)dx = 3x^2+4x dx

Ny nedre grænse: g(0) = -3
Ny øvre grænse: g(2) = 13

S(3x^2+4x)(x^3+2x^2-3)dx =

13
S(t)dt = 80
-3

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Og med grænser:

2
S(3x^2+4x)(x^3+2x^2-3)dx =
0

13
S(t)dt = 80
-3

Svar #6
29. oktober 2005 af Mig1987 (Slettet)

ahh, okai.. så det er allerede gået galt for mig ved udregning af de nye grænser.
Men jeg siger mange tak for hjælpen! ;)

Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.