Matematik

Beregn længden HASTER

12. september 2013 af ErsinDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en retvinklet trekant er den ene katete 40 cm lang, og summen af de 2 andre sider er 80 cm. Beregn længden af hver af de to andre sider.

Hvordan løser mand denne opgave, er helt blank?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

(Man).

Kald de to kateter a og b, og kald hypotenusen c. Lad a være kateten på 40. Man har så

b + c = 80, eller c = 80 - b .

Desuden gælder Pythagoras

a2 + b2 = c2 , dvs

402 + b2 = (80 - b)2

Løs nu denne ligning af 1. grad i b.


Svar #2
12. september 2013 af ErsinDK (Slettet)

lol tastefejl det må du undskylde.. tusinde tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af SuneChr

# 0  og # 2
Kvinder må også godt være med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# Det går nok.

mand-et navneord

man-stedord. 


Skriv et svar til: Beregn længden HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.