Fysik

Bestem acceleration ned af skråplan

13. september 2013 af Tulmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har nu siddet længe og knoklet med denne opgave, men kan simpelthen ikke finde af, hvilken formel jeg skal bruge... håber nogen kan hjælpe :) 

En klods med massen 17kg glider på et glat skråplan, som danner vinklen 30o med vandet. 

Bestem klodsens acceleration ned af skråplanet 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. september 2013 af mathon

…hvad med gnidningsmodstanden?

Uden gnidning
                            F = m•a = sin(30º)•m•g             ses af dine tegnings vinkelrette trekanter

                                  a = sin(30º)•g = (1/2)•g = (1/2)•(9,82 m/s2) = 4,91 m/s2


Svar #2
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

der er ingen da skråplanet er glat...


Svar #3
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

Tusind tak! :) 


Svar #4
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af frederzeymer (Slettet)

Haha mathilde :D


Skriv et svar til: Bestem acceleration ned af skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.