Matematik

Skal have hjælp hurtigst muligt

30. oktober 2005 af hallepigen (Slettet)
Hej allesammen,
det ville være en stor hjælp hvis en af jer kan vise hvordan disse to opgaver skal løses da jeg ikke rigtig kan få det til at passe:

Opgave 3.020:
I en trekant ABC er M midpunkt af siden AC. Det oplyses, at |AB|=|AM|=3 og |BM|=4
Beregn vinklerne A, B og C i trekant ABC samt længden af siden BC.


Opgave 5.007:
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x^2.
Bestem en ligning for tangenten t til frafen for f i punktet P(2,4).

Bestem en ligning for den tangent til grafen f, der står vinkelret på t.

Håber virkelig i kan hjælpe så hurtigt som muligt!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af Jean

dårlig titel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

...og desuden fik du også hjælp i det andet emne du oprettede med samme spørgsmål i går aftes.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2005 af Eva (Slettet)

Opg 5.007

brug den gennerelle tangentligning.

p(x) = f(x.0) + f´(x.0) * (x - X.0)

Hvor x.0 er x-værdien i punktet
og f(x.0) er y-værdien i punktet

og f´(x.0) er f(x.0) differentiere.
x er en fastværdi som forbliver x.

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2005 af Eva (Slettet)

Og når de skal stå vinkeltret på hinanden..
Skal hældningerne ganget sammen give -1

Svar #5
30. oktober 2005 af hallepigen (Slettet)

Hej,
Til Waterhouse: sorry havde ikke set din besvarelse i det andet emne. Men mange tak for hjælpen.
Til Eva: også tak for din hjælp:)
ha' en god dag!

Skriv et svar til: Skal have hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.