Matematik

Reducér udtryk

15. september 2013 af Læsehesten96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til at reducére dette udtryk.

3(p+q)2 - 6p(q - p).

Håber i kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

    (p + q)2  =  p2 + 2pq + q2

    3(p + q)2  =  3p2 + 6pq + 3q2

.

    6p(q - p) = (6pq - 6p2)

...........................

3(p+q)2 - 6p(q - p)  =  3p2 + 6pq + 3q2   -   (6pq - 6p2) =

                                   3p2 + 6pq + 3q2  -  6pq  +  6p2 =

                                            9p2 + 3q2


Svar #2
15. september 2013 af Læsehesten96 (Slettet)

Tak for hjælpen!

Kan du forklare, hvor du får 6pq fra?

  3p2 + 6pq + 3q2   -   (6pq - 6p2) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af LeonhardEuler

#2 

Bemærk at der skal ganges 3 ind i parantesen.

    3(p + q)2  =  3(p2 + 2pq + q2) = 3p+ 6pq + 3q2


Skriv et svar til: Reducér udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.