Matematik

Brøk ligninger med x.

15. september 2013 af AmalieSPetersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har fået matematik aflevering for, og der er et par ligninger, jeg ikke helt kan finde ud af.
Imellem de forskellige opgaver, er der et par brøker, hvor enten tælleren eller nævneren indeholder kun ét x.

4x/3,66 = 7,76    =

1/2x - 3x/x2       =

2/x - 4/x + 6/3x  =

Er der en venlig sjæl derude, der kunne hjælpe mig med disse stykker?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

          4x / 3,66 = 7,76                             gang med 3,66 på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2013 af peter lind

De 2 sidste er ikke ligninger. Den anden forkor med x i det sidste led. Sæt det derefter på fælles brøkstreg

Den sidste forkort med 3 i den sidste brøk. Sæt derefter på en fælles brøkstreg


Svar #3
15. september 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)

Skal jeg så, på den ene side, gange hele brøken med 3,66, eller kun de 4x?? Tak skal du have!

Jeg forstår ikke helt hvad du mener Peter, men tusind tak alligevel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af peter lind

Du skal gange begge sider med 3,66 og ellers gælder lighedtegnet jo ikke længere. På venstre side er det 4x/3,66 du skal gange med 3,66. Derefter kan du forkorte de 3,66 væk

Hvad forstår du ikke ?


Svar #5
15. september 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)

Tak, nu forstår jeg den første fuldt ud.

Men jeg ved virkelig ikke hvordan filan' disse skal regnes ud: 

1/2x - 3x/x2       =

2/x - 4/x + 6/3x  =

?


Svar #6
15. september 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)

Kan det passe, at 2/x - 4/x + 6/3x  = 0??


Skriv et svar til: Brøk ligninger med x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.