Matematik

Need some help, med nogle brøker!!

15. september 2013 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Stykket lyder således: 1/5 ( 3/4 + 1/2)

Aaaner ikke hvordan man kan regne den ud.. Så er der også en reducerings opgave: (k + s)2 + (k + s)(k - s) - s(2 + k)

Behøves ikke nødvendigvis svaret, tænker mere på metoden og mellemregningerne især!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Jeg vil foreslå, at du først regner parentesen ud.
Addition af brøker foregår med fællesnævner.
Derpå ganger du summen med 1/5 (der er underforstået et gangetegn mellem 1/5 og parentesen).

I anden opgave kan du finde kvadratsætningerne frem,
ellers er det bare at gange ind i alle led i parenteserne.
Til sidst samler du leddene (alle led med k2 i en bunke, alle led med k·s i en anden osv.).

Prøv evt. at skrive dine mellemregninger her, så du kan få tilbagemeldinger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af Elektro (Slettet)

1/5(3/4+1/2) = 1/5*3/4 + 1/5*1/2

(k+s)2+(k+s)(k-s)  =  (2*k + 2*s) + (k2 + k*s - k*s - s2)


Svar #3
15. september 2013 af WhatTheFu (Slettet)

Kan det passe at denne mellemregning af den første opgave er: 

1/5 ( 3/4 + 1/2) = 3/4 + 1/2 = 3*1/4*1 + 1*2/2*2 = 3/4 + 2/4 = 5/4. 1/5 * 5/4 = 1*5/5*4 = 5/20

Og er også faldet over dette stykke: 1/3 + 2/7 – 1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit resultat 5/20 kan forkortes.

Det sidste stykke har du også kørende i en anden tråd.


Skriv et svar til: Need some help, med nogle brøker!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.