Fysik
Energi
30. oktober 2005 af
Nik_ (Slettet)
En solfanger på taget kan være en billig varmekilde. En solfanger med et areal på 2,5 m2 sidder sådan, at den i solskin modtager en effekt på 800 W pr. m2 fra Solen. Beregn, den energi, som solfangeren moftager i løbet af 3 solskinstimer.
Svar #1
30. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
da arealet er 2,5 modtager den her 2,5*800W = 2000W, dvs den modtager
2000 joules pr sekund, omregn 3 timr e til sekunder og gang det derefter med 2000W
::2835::
>>> www.gym-opg.webbyen.dk <<<
2000 joules pr sekund, omregn 3 timr e til sekunder og gang det derefter med 2000W
::2835::
>>> www.gym-opg.webbyen.dk <<<
Svar #2
30. oktober 2005 af mobz (Slettet)
formeler finder du her:
https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node15.php
du kender:
E = I * U * t
Og du kender:
P = I * u
Du sætter de 2 former sammen:
E = P * t
Altså:
energi = effekt * tid
P = 800 W * 2,5 = 2000W
T = 3timer * 60min * 60sek = 10800sek
E = 2000W * 10800sek = 21600000J
https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node15.php
du kender:
E = I * U * t
Og du kender:
P = I * u
Du sætter de 2 former sammen:
E = P * t
Altså:
energi = effekt * tid
P = 800 W * 2,5 = 2000W
T = 3timer * 60min * 60sek = 10800sek
E = 2000W * 10800sek = 21600000J
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
