Matematik

Omskrivning af brøk (rettelse)

16. september 2013 af monii98 - Niveau: 9. klasse

Jeg jeg er pige, sod sad og arbejdet med nogle brøker jeg skulle omskrive så nævnren blev den samme. Men da jeg så var færdig og tjekke hvad facit fik brøkkerne til car det forkert? I må meget gerne rette min opgave og skrive hvad jeg har overset. På forhånd tak :) det vigtig skal fremlægge det i morgen.

3. 

a.

3/4= 3/8 i facit: 6/8

5/8= 5/8 i facit: 5/8

1/2= 1/8 i facit: 4/8

1/4= 1/8 i facit: 2/8

b.

2/5= 2/10 i facit :4/10

1/2= 2/10 i facit: 5/10

3/10= 3/10 i facit: 3/10

4/5= 4/10 i facit: 8/10


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I a. skal man forlænge de fire brøker, så de alle har samme nævner. Nævnerne er 2, 4 og 8, og fællesnævneren for disse nævnere er 8, så man skal forlænge hver af de fire brøker så de hver har nævneren 8. Man forlænger en brøk ved at gange med det samme tal i tæller og nævner. Derved ændres værdien af brøken ikke.

Ved brøken 3/4, for eksempel, skal du se på, hvad du skal gange tæller og nævner med, så nævneren bliver 8:

3 / 4 = (3·a) / (4·a) = (3·a) / 8 ... a = ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Casabon

Når man forlænger en brøk ganger man med det samme tal i nævner og tæller. Det er ikke nok at gange i nævner. Det er derfor du får forkerte resultater.

Eksempelvis (3*2)/(4*2) = 6/8


Skriv et svar til: Omskrivning af brøk (rettelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.