Matematik

Akut hjælp! Matematik opgave.

16. september 2013 af MonaHansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Både a og b? Har siddet og knoklet med den i 2timer nu.

Vedhæftet fil: aogb.zip

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at vedlægge filen i et andet format end .zip. For eksempel .doc eller .pdf.

Opgaverne ser ud til at være eksamensopgaven med Golden Gate Bridge. Det er Opg 12 i dette sæt

http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130820_Matematik_A_stx_140813.ashx

Hvad har du problemer med? Benyt oplysningerne i opgaven til at opstille forskriften for f(x).

f(x) er en parabel med toppunkt i (640;80) og der skal gælde f(0) = f(1280) = 220 .


Svar #2
16. september 2013 af MonaHansen (Slettet)

Ja, det er det også.

Til a)

Altså indtil videre har jeg c-værdien, som er skæringen med y-aksen. Hvordan finder jeg a og b?

b) Hvordan skal jeg benytte den model til at finde længden?


Svar #3
16. september 2013 af MonaHansen (Slettet)

Jep, jeg har også forstået toppunktets punkter. Derfra mister jeg den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Sagt på en anden måde, har f(x) - 220 rødder i x = 0 og x = 1280, og det har toppunkt i (640;80-220) = (640;-140) . Derfor har det formen

f(x) - 220 = a·x·(x-1280)

Find nu a af betingelsen f(640) -220 = -140 .


Svar #5
16. september 2013 af MonaHansen (Slettet)

Jeg stadig lidt forvirret. Det her er, hvad jeg har lavet indtil videre.

Hvordan vil du løse ligningen med 2 ubekendte?

Vedhæftet fil:billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

hvis du stiller det op på den måde, har du f(x) = ax2 + bx + c , og det vides, at

f(0) = 220 , f(640) = 80 , og f(1280) = 220 , dvs

c = 220 , og

80 = a·6402 + b·640 + 220 , og

220 = a·12802 + b·1280 + 220

Løs nu de to ligninger i a og b.

Det er dog simplere at benytte fremgangsmåden i #4, hvor man blot skal bestemme a.


Svar #7
16. september 2013 af MonaHansen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, har forstået det!


Svar #8
16. september 2013 af MonaHansen (Slettet)

Hvilke værdier ville du sætte ind på x_2 og x_1 i opgave 12 b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det skal jo være x-koordinaterne for de to pyloner, dvs x = 0 og x = 1280.


Skriv et svar til: Akut hjælp! Matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.