Fysik

Hjælp til Fysik , kraft

17. september 2013 af Jasonuni (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke huske hvilken formel jeg skal bruge! nogen der kan hjælpe, har velhæftet filen ps. tak

En stuntman kører en bil med masse M = 1;5 ton op ad en rampe med en hældning
på a = 30o i forhold til vandret. Hældningen går et sted brat over til at være vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik hvor
bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 100 km i timen.
I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser derfor bort fra luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den vandrette
henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

a. Hvad er bilens lodrette hastighedskomposant Vy lige i øjeblikket før rampen

   rammes igen?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Svar #2
17. september 2013 af Jasonuni (Slettet)

Vox= 24.056 og Voy= 13.888

Tan^-1(13,888/24,0563)= 29,998 er det rigtigt? eller er jeg faret vildt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2013 af mathon

vox = vo•cos(30º) = (27,7778 m/s) • √(3)/2 = 24,056 m/s

voy = vo•sin(30º) = (27,7778 m/s) • (1/2) = 13,889 m/s

vinklen skal du ikke beregne - den vides at være 30º


Svar #4
17. september 2013 af Jasonuni (Slettet)

undskyld men jeg er faret vildt, hvad for en formel skal jeg så brug for regne hastighed for Vy?


Svar #5
17. september 2013 af Jasonuni (Slettet)

skal jeg ikke bruge denne formel til beregning af hastighed 

V=√Vx2+Vy2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2013 af mathon

vo kendes = 100 km/t = 27,7778 m/s


Svar #7
17. september 2013 af Jasonuni (Slettet)

skal jeg bruge denne formel S=V0•t+½a•t2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2013 af mathon

Grundet parabelsymmetrien
beregnes tiden som det dobbelte af tiden for at nå maksimumhøjden.


Svar #9
17. september 2013 af Jasonuni (Slettet)

er kommet frem til 68,0097

Xmax=V02/g•sin(60)= 27,772/9,82•sin(60)=68,0097


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik , kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.