Matematik

Alder -> søn og far

18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Bo's far er 3 gange så gammel som Bo. Tilsammen er de 60 år. Hvor gamle er de hver især? = 3*x+x = 60 -> Faren: 45 - Bo = 15

*Hvornår vil Bo være halvt så gammel som sin far?

Den sidste forstår jeg ikke. Hvad skal jeg gøre?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

1)

Bo er x.

Far er 3x

x+3x=60

4x=60

x=15

Far:15*3=45år

Bo:15år

Forskellen mellem de er 30 år

2x+x=3*30

3x=90

x=30

Far:30*2=60år

Bo:30år


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af Budsmoke

Du skal starte fra 15 og se hvor mange år der går, før at bo's alder er den halve af hans fars :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2013 af Krabasken (Slettet)

#1

Du hjælper ikke Ida ved at regne hendes opgaver

Du hjælper hende ved at svare på hendes spørgsmål:

"Hvordan gør jeg"

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Den rigtige måde er at sige::

Om x år er F = 2B

Altså

45 + x = 2*(15+x)

Løs ligningen

:-)


Svar #5
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hold da op. Jeg takker virkelig meget.


Svar #6
23. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#4

Lige noget jeg ikke forstår:

Du skriver: 45 + x = 2*(15+x)

Kan du forklare ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man fandt ud af, at faderens alder var 45, og Bos alder var 15. Om x år er faderens alder da 45+x, mens Bos alder er 15+x . Det antal x år, der skal går for at at Bo er halvt så gammel som faderen (eller hvor faderen er dobbelt så gammel som Bo) findes da ved at løse ligningen

45 + x = 2·(15 + x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

7#

Et lidt anderledes spørgsmål. Kan man godt sætte det op på samme måde eller skal man finde en anden udregningsmetode?

F.eks. Julie er 19 år, da Mia bliver født. Hvornår er Mia halvt så gammel som Julie

19+x=2*(19+x)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den ligning beskriver ikke din opgave.

Mias alder er 0 da hun bliver født. Om x år er Mias alder x. Ligningen er derfor

19+x = 2x .

Som du sikkert har gættet er svaret "om 19 år".


Skriv et svar til: Alder -> søn og far

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.