Matematik

Ulighed...

26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg vil lige hører om jeg har regnet den rigtigt ud?

løs uligheden:

4(x-1) > 6(2-x)
4x-4 > 12-6x
10x > 16
x
x

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2003 af Jean

10x > 16 <=> x

For at tjekke efter kan man jo også altid selv prøve at sætte en værdi ind, f.eks. 0 < 5/8 og så får du at -4 > 12 !!

Svar #2
26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det går galt fra linje 3 til 4, idet x > 16/10

Svar #3
26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

vil det sige?

x > 16/10
x > 8/5

altså L = Ø

Fordi det giver = med...

Svar #4
26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

x > 8/5 er OK, men L er ikke lig med Ø.

Svar #5
26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det vil sige...

L = ]8/5;‡[

Svar #6
26. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg kan se at den ikke kan lave uendelighedstegnet...

‡

Skriv et svar til: Ulighed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.