Kemi

Beregning af koncentration og opdagelse af interferenser

20. september 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig 

Chrom skal bestemmes ved grafitovnsmetoden. Da der er mistanke om interferenser, foretages en standardaddition.

Uden tilsætning måles spildevandsprøven til en absorbans på 0,050. Ved tilsætning til prøven af en mængde standarder, der forøger koncentrationen af chrom med 20 og 40 μg/L, måles en absorbans på henholdsvis 0,120 og 0,185 (der ses bort fra volumenændring).

a) Beregn koncentrationen af chrom i prøven 

b) Hvordan kan man opdage, at der er interferenser


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af mathon


            0,185 / 0,120 = (c+40) / (c+20)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2013 af mathon

b)
         …hvis lyset danner mørke og lyse striber


Svar #3
20. september 2013 af DKPS (Slettet)

Er 

 0,185 / 0,120 = (c+40) / (c+20)

reslutatet til a) 

er der måske noget man skal 

regne vider på 

er ikke helt med nu :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Svaret i #1 er en ligning til bestemmelse af den søgte koncentration c af chrom i prøven. Løs ligningen for at finde koncentrationen c.


Svar #5
20. september 2013 af DKPS (Slettet)

jeg har jo 2 c´er i den ligning hvordan skal jeg løse det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gang ligningen med brøkens nævner (brøken på højre side) og løs den fremkomne ligning på sædvanlig vis. Eller gang brøkerne over kors.


Svar #7
21. september 2013 af DKPS (Slettet)

DEt er jeg ikke med på :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2013 af mathon

               0,185 / 0,120 = (c+40) / (c+20)


               0,185     (c+40)
               -------  =  --------                                       gang over kors
               0,120     (c+20)


               0,185 • (c+20)  =  0,120 • (c+40)

                0,185c + 3,7  =  0,12c + 4,8

                0,065c = 1,1

                c = 1,1 / 0,065 = 16,92        
dvs
                c = 16,92 µg/L
 


Svar #9
21. september 2013 af DKPS (Slettet)

Tusind tak men fatter ikke hvordan de der to c er blevet til en :/


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der er tale om én ligning i c. Ligningen

(c+a) / (c+b) = k ,

der så løses

c+a = k·(c+b)

(1 - k)·c = (k·b -a)

c = (k·b -a) / (1 - k) = (a -k·b) / (k-1) .

Her er a = 40 , b = 20, k = 0,185/0,120 .


Skriv et svar til: Beregning af koncentration og opdagelse af interferenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.