Matematik

Hjælp til opgave

20. september 2013 af camilladthybo93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

P(x) =ax/(x + b)

Prisen på et kg enzym betegnes med p, mens salgsprisen for et kg ost betegnes med q, hvor p og

q er positive parametre.

(d) Opstil den funktion F(x), som angiver fortjenesten (dvs. indtægter minus udgifter) ved

anvendelse af x kg enzym.

Vis derefter, at

F′(x) =(qab/(x + b)^2)− p.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af peter lind

indtyægter minus udgifter = F(x) = q*P(x) -p*x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er sammenhængen mellem enzym og ost? Hvad er P(x) ?


Svar #3
20. september 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

P(x) = (ax/(x+b)) - okay så er jeg nået frem til at F(x)=q*P(x)-p*x  =  (q*a*x/(x+b) - px

Efterfølgende består problemet så i at vise at det er lig

F′(x) =(qab/(x + b)^2)− p.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Er det en fortsættelse af din tidligere opgave i tråden

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382280

?


Svar #5
20. september 2013 af camilladthybo93 (Slettet)

ja det er det


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så havde det været mere passende at fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd, hvor forudsætningerne for det nærværende spørgsmål er givet.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.