Kemi

Bestem molekyleformlen

21. september 2013 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet et stof A indeholdende 

64.9% C
13.5% H
21.6% O

Ved T=120 grader celcius og P=1 atm vejer V=1L af stoffet (gas) m=2.3 gram. 

Hvordan findes molekyleformlen for A?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2013 af mathon

                            n = (p•V) / (R•T) = ((1 atm)•(1 L) / ((0,082058 L·atm/(mol·K))•((273,15+120) K)) = 0,031 mol

molmassen er (2,3 g) / (0,031 mol) =  74,2 g/mol

af disse 74,2 g
udgør
                               C             H            O
                           48,2 g       10,0 g     16,0 g
                           4 mol        10 mol     1 mol

empirisk formel
                            C4H10

        


Skriv et svar til: Bestem molekyleformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.