Fysik

Simpel ligning

24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lineær regression på et datasæt med V i cm3 som y-værdier og 1/p i (kPa)-1 som x-værdier
giver: y = 5308,9x - 2,5542

Med korrekte bogstaver: V = 5308,9(1/p) - 2,5542, men dette er forkert siger min lærer, der skriver:

Men der er seriøst rod i enhederne i ligningen. Tjek altid at enhederne går op! (Det er en rigtig nem måde at sikre sig mode de værste fejl, og det er også en god hjælp til at huske formler.)

Venstresiden er et volumen. Det må højre siden så også være. Men der har du først et tryk i minus første. Skal dette lægges sammen med noget må det også være tryk i minus første, men du lægger det sammen med et tal.

Hvordan skal det så se ud, for at det er rigtigt?


Svar #1
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

jeg er slet ikke sikker


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af mathon

…af dine mangelfulde oplysninger kan det ikke afgøres, om din lineære regression er rigtig.

    I øvrigt er cm3 ikke konsistent med Pa-1 = m2/N = m3/J


Svar #3
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

Tak for svaret.

Antag bare at min lineære regression er rigtig (det er ikke pointen) - min lærer har også sagt, at det er rigtigt.

Hvordan skal ligningen ud så med de korrekte enheder, som min lærer siger?

Jeg har y=5308,9x - 2,5542, og det er forklaret i #0 hvad x og y står for..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af hesch (Slettet)

V = 5308,9(1/p) - 2,5542 kPa   ⇒

m3 = m2/N - N/m2

Alene højresiden er det rene vrøvl, du kan ikke trække æbler fra pærer.

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvor opgaven fører hen, men gætter på at du skal vise at P*V = en konstant ?

Eller ?


Svar #5
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

Så det er altså:

V = 5308,9(1/p) - 2,5542 kPa ?

Det var egentligt også min første intuition, men jeg havde bare aldrig set en ligning med enheder i


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af mathon


enhedsmæssigt
                                       m3  =  (m3/J) • J  +  m3


Svar #7
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

så ligningen i #5 er opskrevet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2013 af mathon

Nej
        du har jo
                           cm3   på venstre side.


Svar #9
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

Er der slet ikke nogen sammenhæng mellem m3 og Pa ??

Kan man så slet ikke få min ligning til at gå op ?


Svar #10
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

Faktisk er jeg kommet frem til

 V = 5308,9 cm3·kPa·(1/p) - 2,5542 cm3

Det må være korrekt? :=)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2013 af hesch (Slettet)

Nu stemmer enhederne i hvert fald, men er det så de rigtige talværdier ?

( 1/p ) må have enheden kPa-1


Svar #12
24. september 2013 af adsadadsdsaads (Slettet)

ja det står i #0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2013 af hesch (Slettet)

Jo, jo, men få det nu med i ligningen i #10, så din lærer ikke ser "rødt" igen.


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.