Fysik

Sammenhæng mellem Varmekapacitet og densitet

26. september 2013 af Bene24 (Slettet)

Hej alle!

Jeg sidder og er i gang med en rapport om varmekapacitet og densitet for forskellige stoffer.

Jeg er lidt i tvivl om sammenhængen mellem varmekapaciteten og densiteten. Er der er sammenhæng og hvilken? 

Jeg tror at jo højere varmekapaciteten er jo mindre er densiteten, og omvendt. Ved nogen om dette er korrekt? og Hvorfor?

Håber virkelig, at nogen kan hjælpe. På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af mathon

 varmekapaciteten
                                       C = m • c = V • ρ • c = (V•c) • ρ

for fastholdt volumen
er
                                       C ligefrem proportional med ρ
dvs
          lige omvendt af din formodning/tro.
                              


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af mathon

#1 skal glemmes!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Nej, jeg tror ikke der er en sammenhæng.

Jeg har ladet mig fortælle, at man blæser brint gennem viklingerne på generatorer på elkraftværker for at køle viklingerne. Dette selvfølgeligt for at anvende et stof med lav densitet ( mindre centripentalkraft under rotation ), men atmosfærisk luft kunne vel gøre det, og ville være billigere og lettere at håndtere. Men man foretrækker altså brint, grundet større varmekapacitet end atmosfærisk luft ( stadigvæk: har jeg ladet mig fortælle ). Men du kan jo tjekke det.   :)

PS:  Nå, først nu får jeg øje på din formodning, men mit svar støtter så din formodning.


Svar #4
26. september 2013 af Bene24 (Slettet)

Tak for svarerne! :-)


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem Varmekapacitet og densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.