Matematik

hjælp til lineær funktion

26. september 2013 af larsensigne111 (Slettet)

hej:-)
håber i vil hjælpe mig, da jeg ikke rigtig forsår min lære så ved ikke hhvordan jeg ska regne de to opgaver ud, som handler om lineær funktion håber i vil hjælpe mig:-)

tak på forhånd:-)

Vedhæftet fil: hjælp til afl 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af mathon

                    beregn
                                         f(-6)


Svar #2
26. september 2013 af larsensigne111 (Slettet)

tak, men problemet er at jeg ikke ved hvordan hele funktionen kommer til at se ud. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af LubDub (Slettet)

Opgave 3

    f(-6) = -0,2•(-6) + 1,8

..

    f(x) = -1 ⇔ - 0,2x + 1,8 = -1 ⇔ x = ..

..

   ligningen for den rette linje som går igennem punktet (xo,yo) med hældningen a er:

    y = a(x - xo) + yo 


Svar #4
26. september 2013 af larsensigne111 (Slettet)

Okay tak mathon, nu har jeg fundet ud af opgave 3 , men mangler stadig opgave 4, er fuldstændig gået i stå, ved slet ikke hvordan man gør :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af mathon


                 Både f(x) og g(x) er rette linjer i koordinatsystemet - ved du vel godt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2013 af mathon

Opgave 4:
                  beregn først
                                       y2 - y1
                                 a = -------
                                      x2 - x1

   og dernæst
                                 b = y1 - a•x1

.
Metoderne i #6 og #7 ser måske ved første øjekast noget forskellige ud. Men de fører til de samme værdier for a og b, hvilket er det vigtigste.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2013 af LubDub (Slettet)

Opgave 4

     løs de to ligninger med to ubekendte

          y2 = a•x2 + b
     og y1 = a•x1 + b

   

    og indsæt dernæst dine fundne a- og b-værdier i

     f(x) = ax + b


Svar #8
26. september 2013 af larsensigne111 (Slettet)

men er det lige meget hvilket tal jeg sætter ind på x og y plads? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2013 af mathon

     Nej       x1 = 1    y1 = 3     x2 = 5    y2 = 19     (x,y) er et variabelt punkt.


Svar #10
26. september 2013 af larsensigne111 (Slettet)

kan det passe at i opgave 3 at y er =   

 y= -0,2x+18 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. september 2013 af mathon

              y = g(x) = -0,2x + 18    Ja


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2013 af mathon

undersøg om
                             g(-16) = 21


Skriv et svar til: hjælp til lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.