Matematik

Find den største hældning på en sinuskurve

26. september 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan man finder den største hældning på en sinuskurve?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af SuneChr

Differentialkvotienten er cos funktionen.
Hvad er maks for cos funktionen?


Svar #2
26. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Ved ikke

Jeg har en funktion der lyder således:

f(t) = 1.5·sin(0.48·t-1.08)+3.52


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af JensOleKnudsen (Slettet)

Hvis du differentierer en funktion, så får du en ny funktion, som fortæller dig hældningen på den første. Hvis du differentierer den nye, så får du en tredje funktion, som fortæller dig om hældningen er voksende eller aftagende. Når den tredje funktion er lig 0, så har du et punkt hvor hældningen potentielt kan have et maksimum eller minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af SuneChr

# 2
Da finder du så    max f '(t)
Da skal du beregne t0  når
f ''(t0) = 0
Du bør vide, på 3. år, hvad funktionsgrænserne er for de elementære trigonometriske funktioner.
I øvrigt er spørgsmålet i # 0 ikke til at gætte, hvis du ikke supplerede med # 2.
Sørg for, en anden gang, at være præcis fra starten, så spilder du ikke nogens tid.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find maksimum for den afledede funktion f '(t), dvs. løs ligningen f ''(t) = 0 .

Hvis det er den samme funktion som fra den tidligere opgave, er faseværdien φ ikke korrekt.


Svar #6
26. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Når jeg skriver den ind i Maple kommer den kun med ét resultat. Men der er to står der i opgaven?
Hvad skal jeg gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs ligningen f ''(t) = 0 og gør det pr. håndkraft. Differentier funktionen f(t) to gange.


Svar #8
26. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Problemet ligger i at jeg skal kunne vise IT kompetencer, da jeg går på en IT linje :) .. 

Så det mere hvordan jeg får den til at vise begge resultater i Maple? .. jeg har ét resultat som ser rigtigt nok ud nu, men den kommer kun med det ene svar. Mangler ét !


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

1. f(t) := 1.5·sin(0.48·t-1.08)+3.52

2. diff(f(t),t)

3. Samme procedure igen, da du skal finde f double mærke

4.solve(f''(t)=0, t);  


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs i øvrigt sidste linie i #5.


Svar #11
26. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Hmmm hvordan skal jeg så regne φ?


Skriv et svar til: Find den største hældning på en sinuskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.