Matematik

Analyse vha. integraleregning + matrix

27. september 2013 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Vi har en given bjælke med et tværsnitsareal A, en længde L og en densitet ρ.

Giver vi en af bjælkens endepunkter en lodret flytning på 1, mens vi fastholder den anden ende, kan man opskrive funktionen for udbøjning af bjælken vha. ψ1(x), hvor x er en vilkårlig længde. Hvis vi nøjes med to flytninger hhv. lodret op og en vinkeldrejning på 1 i hver knude, får man i alt 4 kurveforløb, dvs. ψ1(x)-ψ4(x), hvor ψ(x) er kurveforløbet for bjælken, der gives en vinkeldrejning i det første punkt på 1, mens den anden side er fastholdt og ikke bevæger sig.

Massematrixen er kvadratisk (4x4) og er defineret ved: ∫0L (ρ · A · ψi(x) · ψj(x))dx.

Udseendemæssigt ser den følgende ud:

                 |∫0L1·ψ1)dx     ∫0L2·ψ1)dx     ∫0L3·ψ1)dx    ∫0L4·ψ1)dx|

                 |∫0L1·ψ2)dx     ∫0L2·ψ2)dx     ∫0L3·ψ2)dx    ∫0L4·ψ2)dx|

                 |∫0L1·ψ3)dx     ∫0L2·ψ3)dx     ∫0L3·ψ3)dx    ∫0L4·ψ3)dx|

M = ρ · A · |∫0L1·ψ4)dx     ∫0L2·ψ4)dx     ∫0L3·ψ4)dx    ∫0L4·ψ4)dx|

Forklaring til 1. kolonne:

ψ1·ψ1 = Virkningen i lodret flytning i første punkt ud fra en lodret flytning i første punkt

ψ1·ψ2 = Virkningen i vinkeldrejningen i første punkt ud fra en lodret flytning i første punkt

ψ1·ψ3 = Virkningen i lodret flytning i andet punkt ud fra en lodret flytning i første punkt

ψ1·ψ4 = Virkningen i vinkeldrejningen i andet punkt ud fra en lodret flytning i førstepunkt

Spørgsmålet går ud på: hvad man egentlig finder ved at udregne integralet af produktet af to funktioner, eftersom integralet af én funktion giver arealet under kurven?

Massematrixen (Me) kan i øvrigt ses på side 146 her:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/MECA-H-411-Lectures.pdf

Tak på forhånd.


Svar #1
29. september 2013 af turk89 (Slettet)

Anyone?


Svar #2
21. oktober 2013 af turk89 (Slettet)

Løst!


Skriv et svar til: Analyse vha. integraleregning + matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.