Fysik

fordi

28. september 2013 af ibecry (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad er forskellen  på serie og paralleforbindelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af mathon

I serieforbindelse er strømstyrken fælles og spændigsfaldet forskelligt - med mindre resistorerne er ens.
Erstatningsresistansen
  
                                                      n            
                                 Rs = Σ Ri
                                         i=1

I parallelforbindelse er spændingsfaldet men strømmen forskellig - med mindre resistorerne er ens.
Erstatningsresistansen beregnes af

                                            n            
                                 1/Rp = Σ 1/Ri
                                            i=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Kig op, det er 7. klasse, 13 år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af Krabasken (Slettet)

#2

Præcis!  :-)


Skriv et svar til: fordi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.