Matematik

Højden af en flagstang linære modeller

29. september 2013 af JohnAndersen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem højden af en flagstang og højden af det dannebrogsflag der passer til.

Flagstangens højde (m)

8,0

12,0

Flagets højde (m)

1,70

2,45

Denne sammenhæng kan beskrives ved formlen

    y=ax+b

hvor både flagets højde x og flagstangenshøjde y er målt i meter.

Bestem tallene a og b.
Hvor højt skal et flag være for at passe til en 15m høj flagstang?

Fotoet viser Dannebrog på en flagstang ved Brøndby Stadion. Flaget er 9,0m højt.

Hvor høj er flagstangen ved Brøndby Stadion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

                 y2 - y1 = a•(x2-x1)

                 12,0 - 8,0 = a•(2,45-1,70)

                 4,0 = 0,75a

                 a = 4,0 / 0,75 = (16/3)

hvoraf

                  y = (16/3)x + b

                  b = y1 - (16/3)x1


Skriv et svar til: Højden af en flagstang linære modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.