Matematik

X = ? når den står alene i nævneren

29. september 2013 af al1232 (Slettet)

Opgaven lyder f.eks. 3 over x + 4 = 7.14  ????

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af peter lind

mener du 3/(x+4) = 7,14 eller 3/x+4=7,14 ?

I første tilfælde skal du gange ligningen med x+4 i andet tilfælde med x


Svar #2
29. september 2013 af al1232 (Slettet)

#1
 

altså som en brøk, 3/x + 4 = 7.14


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af mathon

…du forstod/svarede ikke på spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

Start med at gange alle led i ligningen med brøkens nævner og forkort så meget du kan


Svar #5
29. september 2013 af al1232 (Slettet)

3 er tæller og x er nævner + 4= 7.14

4 er ikke med i brøken, det er et almindeligt led efter +'et


Svar #6
29. september 2013 af al1232 (Slettet)

#4
 

Det er lige det der forvirrer mig. Hvad bliver der af 3/x når 4*x=7.14*x 

Tror dog at jeg er forkert på den.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2013 af peter lind

(3/x)x = 3      x≠0


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Altså

(3/x) + 4 = 7,14 ?

Træk 4 fra på hver side

(3/x) = 3,14

Gang med x, og divider med 3,14


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

3/x+4=7,14                x≠0 ganger med x

3x/x+4x=7,14x

3+4x=7,14x                trækker 4x fra

3=3,14x

x=3/3,14

x=0,96


Skriv et svar til: X = ? når den står alene i nævneren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.